Bolečine v hrbtenici, lopaticah, glavoboli,...

SE PREPOZNATE? TEŽAVE VZTRAJAJO? IMATE DOVOLJ PROTIBOLEČNSKIH ZDRAVIL?

Če nas poiščete na sejmu MEDICAL v G. Radgoni ( 17.-19.4.2018), imate prvi posvet zastonj!

Zgoraj našteto so najpogostejši simptomi s katerimi se srečujemo fizioterapevti pri aktivni odrasli populaciji ljudi, ki bistveno vplivajo na kvaliteto posameznikovega življenja. Pogosto gre za kronične težave, ki se slabo odzivajo na klasično zdravljenje (vaje, zdravila, pripomočki…). Ljudje poročajo o stalno prisotnih težavah, s katerimi živijo in pogosto bolečino, ki psihično in fizično vpliva na posameznika. Občasnim obdobjem izboljšanja sledijo obdobja poslabšanja težav, velikokrat še v hujši obliki.

Odgovor je v FASCIJI (ovojnica).

Gre za mrežo vezivnega-povezovalnega tkiva (kolagenska vlakna), v kateri lebdijo naše kosti, mišice, živci…Telesu daje obliko in strukturo, prav tako povezuje organe in jih pripenja v telesne votline. Zaradi dolgotrajnih prisilnih položajev, stresa, poškodb, brazgotin, ponavljajočih se obremenitev se fascia na določenem delu zgosti in zlepi ter onemogoči drsenje struktur pod njo. To vodi do omejene gibljivosti, bolečin, vnetij in kroničnih težav.

 

S TEHNIKO MIOFASCIALNE RELAKSACIJE fizioterapevt odpravi disfunkcijo fascie in sprosti zastalo energijo tako, da se lahko prične proces samozdravljenja. Gre za nežno manualno tehniko s katero dosežemo:

-Zmanjšanje ali odpravo vnetja

-zmanjšanje ali odpravo bolečine

-okrepimo delovanje imunskega sistema

-izboljšamo cirkulacijo

-zmanjšamo pritisk na tkivo, relaksacija

-omogočimo drsenje med tkivi in povečamo gibljivost

 

Za več informacij se lahko obrnete na naši fizioterapevtki, ki Vam bosta z veseljem svetovali in pomagali:

Kontakti:

Fizioterapija:

Telefon: 02 568 46 28
E-naslov: katja.pecek@dosor.si
E-naslov: aleksandra.kohek-hari@dosor.si

 


    Smo ti všeč?    x Zapri