Otvoritev slikarske razstave

Odprtje razstave priznanega umetnika dr. Matjaža Duha v DOSOR-ju

 

Radenci, 28. 8. 2015 – Danes v DOSOR-ju v Radencih poteka odprtje razstave likovnih del pod naslovom Mala retrospektiva 2010-2015 umetnika dr. Matjaža Duha, izrednega profesorja za specialno didaktiko na področju likovne umetnosti na Predagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Umetnik slovi predvsem po svojih subjektivno interpretiranih, oblikovno stiliziranih krajinah.

 

Likovna umetnost je področje, ki mu DOSOR v Radencih posveča izjemno pozornost, saj se zavzema za dostop tako starejših kot lokalne skupnosti do kakovostne umetnosti in kulturnega udejstvovanja. S tem namenom v svojih prostorih čez leto gosti obilo priznanih umetnikov in razstavlja njihova umetniška dela.

 

Tokrat je v DOSOR-ju svojo razstavo z naslovom Mala retrospektiva 2010-2015 slavnostno odprl tudi dr. Matjaž Duh, izredni profesor na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Delo umetnika slovi predvsem po svojih subjektivno interpretiranih, oblikovno stiliziranih krajinah, kjer raziskuje različne možnosti kombiniranja geometrijskega in organskega oblikotvorja, saj predstavljata pokrajina in veduta najboljši poligon za tovrstno izrazno in koloristično ekperimentiranje, pri čemer umetnik hkrati nadgrajuje svoj zgodnejši krajinski grafični opus.

 

Dogodka se je udeležilo čez petdeset ljubiteljev umetnosti, tako stanovalcev kot tudi zunanjih obiskovalcev. Umetnikov uspeh so prišli podpret tudi udeleženci 7. DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije, prav tako priznani umetniki. 


    Smo ti všeč?    x Zapri