»Igrajmo se skupaj«

Pred kratkim je ideja o projektu »IGRAJMO SE SKUPAJ«, v katerem so stanovalci Dosor-ja otrokom v šoli in vrtcu predstavili igre svojega otroštva, zaživela tudi v realnosti! S stanovalci smo obiskali Osnovno šolo Kapela in Vrtec Tišina.

Celotna zgodba se je pričela razvijati ob druženju stanovalcev in spominjanju iger iz svojega otroštva. Kmalu je spominjanje preraslo v načrtovanje ter samo izdelavo igrač in pripomočkov.

Ob srečanju z OŠ Kapela in Vrtcem Tišina so bile igre preteklosti postavljene v obliki »postaj«. Stanovalci so na posamezni postaji igro predstavili, pojasnili pravila in povedali kratko zgodbico o tem, kako so se to igro igrali oni s svojimi vrstniki. Za konec so dejansko igro starostniki ob sodelovanju otrok tudi izvedli. Tako so si otroci lahko izdelali pupo iz blaga, se preizkusili v izštevankah, se vozili z lesenim avtomobilčkom in skirojem, izdelali vetrnice iz lesa in papirja ter potapljali papirnate ladjice v škafu polnem vode. Zdi se, da nosijo igrače naravnih materialov in lastno izdelovanje prav poseben čar.

Namen projekta je aktivno in interaktivno povezovanje generacije otrok in starejših – otroške igre preteklosti so se tako izkazale za odličen povezovalni moment. Stanovalka Amalija je po enem izmed obiskov šol povedala V veselje mi je! Kot da stari in mladi ravno pašemo skupaj. Tako se novih druženj in skupnega igranja že veselimo!

 


    Smo ti všeč?    x Zapri