Srečanje s sosedi

Ker se v DOSOR-ju zavedamo pomembnosti sosedstva, ki je v današnjem času deloma izgubilo pomen, so z namenom utrditve vezi s svojimi sosedi iz Radencev v torek, 8. 11. 2016, pripravili skupno druženje. Večer poln smeha sta pričarala Macho in Mejke z nastopom, nato pa so stanovalci, sodelavci in sosedje izmenjali kar nekaj besed ob skupnih aktivnostih in druženju ob pogostitvi. V DOSOR-ju si namreč prizadevamo prenesti sporočilo, da je DOSOR odprt, prijeten in pozitiven prostor, kjer so dobrodošli vsi.  

 

Dobri sosedski odnosi so izjemno pomembni, zato smo v DOSOR-ju pripravili posebno večerno čajanko. Tako smo se imeli priložnost predstaviti stanovalci, sodelavci ter tudi organizacija na splošno. Poudarek so pri tem namenili pogledu na starost in konceptu domov starejših. Druženja s sosedi v DOSOR-ju v Radencih se je v torek, 8. 11. 2016 udeležilo čez 50 obiskovalcev. Stanovalci, sodelavci in sosedje smo sprva uživali ob humorističnem nastopu Macho in Mejke, nato pa se zabavali ob skupnih aktivnostih ter pogostitvi. V uvodnem nagovoru je vse zbrane pozdravila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci, Janez Rihtarič.

 

Namen srečanja s sosedi v DOSOR-ju je poleg utrditve vezi predvsem odprava stereotipov, ki jih mnogi gojijo o domovih starejših. DOSOR na splošno namreč velja kot pozitiven, odprt in prijeten prostor za starejše, prostovoljce, sodelavce ter nenazadnje tudi lokalno skupnost, zato si želimo to sporočilo prenesti na sosede iz Radencev. Želimo si, da bi nas ti večkrat obiskali, morda le na kavi ali slaščici. Nenazadnje pa je bilo skupno druženje v DOSOR-ju povezovalno za vse prebivalce blokov in sosednjih hiš.

 


    Smo ti všeč?    x Zapri