Ure naših dni v DOSOR-ju

Včeraj smo v DOSOR-ju v Radencih, ob obeležitvi slovenskega kulturnega praznika, predstavili že 7. literarni zbornik Ure naših dni, ki je nastal v okviru DOSOR-jevega literarnega krožka pod mentorstvom gospe Bee Baboš Logar. Prispevki, ki so jih napisali DOSOR-jevi stanovalci ter znani pomurski avtorji, imajo z vidika aktivne vključenosti starejših v nastajanje zbornika pomembno terapevtsko vrednost. Dogodek je popestril tudi DOSOR-jev pevski zbor Večerna zarja.

Stanovalci, sodelavci in prijatelji DOSOR-ja ter člani Društva upokojencev Radenci, ki jih povezuje veselje do branja in pisanja se tedensko srečujejo na literarnem krožku ter pod vodstvom gospe Bee Baboš Roš literarno ustvarjajo. Tokratni literarni zbornik Ure naših dni združuje ustvarjena literarna dela DOSOR-jevih stanovalcev, članov društva upokojencev ter drugih znanih pomurskih avtorjev, ki so nastala zadnji dve leti.

Že 7. literarni zbornik Ure naših dni je bil slavnostno predstavljen ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku. Dogodek je vodila prof. Marjanca Ferko Omahen, besedila je interpretirala recitatorka Vera Slavič, za prijetno petje pa je poskrbel DOSOR-jev pevski zbor Večerna zarja.

Z literarnim zbornikom želimo v DOSOR-ju doprinesti k zavedanju, da je tudi starost lahko aktivna in samoizpopolnjujoča, zato imajo zgodbe in pesmi, zbrane v njem,  veliko terapevtsko vrednost. 


Smo ti všeč?x Zapri