Teden otroka-vrtec Plavček

Teden iger in druženja s starejšimi iz DOSOR-ja

 

Radenci, 2. 10. 2017 – Otroci iz vrtca Plavček na Tišini so simbolno prejeli Dosorjevo vetrnico, s katero so odprli teden igranja in medgeneracijskega druženja s stanovalci Dosorja. Med 2. in 6. oktobrom se bodo namreč zvrstile skupne aktivnosti v okviru projekta »Babica me uči šivati gumb« ter bogat kulturni program, ki ga bo  pripravilo 70 otrok iz OŠ Radenci za Dosorjeve stanovalce.

 

Ob pričetku tedna otrok je tako, 2. oktobra 2017, v vrtcu Plavček na Tišini potekala simbolna predaja Dosorjeve vetrnice, ki so jo otroci že kar nestrpno čakali. Ob skupnem igranju iger, ki jih poznajo stareši, so otroci izrazili željo, da bi popularna Dosorjeva vetrnica, ki kraljuje poletnemu festivalu nostalgije, prišla tudi do njih. Tako jim je Dosorjev stanovalec Maksimiljan izdelal posebno vetrnico, ki so jo Dosorjevci podarili otrokom ter pripravili pester družabni dan. Stanovalka Brigita jim je podala tudi pesem, ki jo je posvetila pravnuku kot popotnico ob vstopu v osnovno šolo.

 

V naslednjih dneh se bo zvrstilo še nekaj zanimivih dogodkov skupnega druženja otrok s starejšimi iz Dosorja. V četrtek, 5. oktobra 2017, bo potekala delavnica šivanja z učenci v sklopu projekta »Babica me uči šivati gumb«, v petek pa bo 70 učencev Osnovne šole Radenci pripravilo pester kulturni program za stanovalce Dosorja.

 

Teden otroka bo tako tudi letos v Radencih in okolici obarvan medgeneracijsko ter s pridihom nostalgije. 


    Smo ti všeč?    x Zapri