Women projekt

Women project
 
 
Ljudska univerza Murska Sobota je v letu 2014 sodelovala kot partner  v mednarodnem projektu Women - Izvedba transnacionalne strategije proti begu možganov izobraženih mladih žensk,  ki ga je financiral Program Srednja Evropa, razvojni program EU za medregionalno sodelovanje držav srednje Evrope.
 
V projektu sodeluje 10 partnerjev iz posameznih regij petih Srednjeevropskih držav (Nemčija, Avstrija, Poljska, Madžarska in Slovenija), ki se v svojih okoljih soočajo s povečanim odseljevanjem izobraženega kadra, predvsem mladih izobraženih žensk. V okviru  projekta je bil na transnacionalnem nivoju izveden natečaj  »Women Are Future« oziroma »Ženske so prihodnost«, na katerem je bilo podjetje DOSOR iz Radencev izmed vseh prijavljenih  prepoznano kot drugo najboljše podjetje v kategoriji Ženskam prijazno podjetje  (Women Friendly Company) na mednarodni ravni.
 
Na podelitvi nagrad, 13. marca 2014 v Magdeburgu v Nemčiji, smo se predstavili s kratkim videom, ki pojasnjuje naša prizadevanja za ustvarjanje ženskam prijaznega delovnega okolja.


    Smo ti všeč?    x Zapri